Dođi, vidi, pričaj dalje BOSNA I HERCEGOVINA   Kupite knjigu preko Amazon.de

PRATI NA:

FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle+

Podijeli:

UVID U KNJIGU:

Turistički vodič: Dođi, vidi, pričaj dalje BOSNA I HERCEGOVINA - 30 nezaboravnih dana

Objavljena izdanja:

engleski:
Come, Enjoy, Pass It On
BOSNIA AND HERZEGOVINA
30 Unforgettable Days
ISBN: 978-3950378573

 

njemački:
Komm, entdecke, erzähle weiter
BOSNIEN UND HERZEGOWINA
30 unvergessliche Tage
ISBN: 978-3950378566

 

bosanski:
Dođi, vidi, pričaj dalje
BOSNA I HERCEGOVINA
30 nezaboravnih dana
ISBN: 978-3950378504

 

italijanski:
Vieni, divertiti e racconta
BOSNIA ED ERZEGOVINA
30 destinazioni indimenticabili
ISBN: 978-3950378542

 

turski:
Uzataki
Komşu
BOSNA HERSEK
30 unutulmay destinasyon
ISBN: 978-3950378535

VIDEO:

Najslikovitija knjiga o Bosni i Hercegovini

Upoznajte najslikovitiju knjigu o Bosni i Hercegovini.

Posted byDođi, vidi, pričaj dalje on Thursday, June 4, 2015

O autoru:

Amel SALIHBAŠIĆ rođen je u Sarajevu. Završio je studij računarske tehnike na elektrotehničkom fakultetu. Od završetka studija bavi se obradom podataka, poslovnom inteligencijom i data warehousing-om.

Fotografijom je počeo da se bavi kroz svoja brojna putovanja. Iz želje da i drugi upoznaju ljepšu stranu Bosne i Hercegovine odlučio je da objavi knjigu posvećenu ljepotama Bosne i Hercegovine.

Najveća satisfakcija meni za veliki uložen trud je informacija da je neko zahvaljujući baš ovoj knjizi odlučio da provede ili produži odmor u Bosni i Hercegovini, a takvih je mnogo.

Knjiga: Dođi, vidi, pričaj dalje BOSNA I HERCEGOVINA

Knjiga „Dođi, vidi, pričaj dalje BOSNA I HERCEGOVINA 30 nezaboravnih dana“ je uspjela kombinacija turističkog vodiča i fotomonografije. Trenutno je najobuhvatnija i za mnoge najljepša knjiga o Bosni i Hercegovini. To potvrđuju brojne preporuke turističkih radnika u Bosni i Hercegovini, kao i čitalaca na Amazon portalima.
 

Šta knjiga sadrži?

U knjizi je opisano 150 najinteresantnijih lokacija koje je moguće posjetiti u Bosni i Hercegovini. Knjiga je podjeljena na 30 poglavlja, od kojih su 2 posvećena gradovima Mostaru i Sarajevu, a preostalih 28 ostalim područjima širom Bosne i Hercegovine. Na početku svakog poglavlja nalazi se karta destinacije i kratak opis turističkih atrakcija te destinacije. Na stranicama koje slijede detaljnije su opisane sve nabrojane atrakcije uz mnoštvo fotografija i korisnih informacija za posjetioce.
Sveukupno u knjizi se nalaze opisi: 33 grada, 10 starih gradova, 22 rijeke, 8 vodopada, 10 jezera, 12 planina, 17 aktivnosti u prirodi, 40 turističkih lokacija i izletišta, 10 lokacija stećaka. Knjiga ne sadrži reklame firmi, preporuke za hotele i restorane, kao ni redove vožnje javnog prevoza.

 

Kome knjiga je namjenjena?

Ovaj turistički vodič/fotomonografija idealan je izvor potrebnih informacija za sve koji žele bolje upoznati prirodne i kulturne raznolikosti Bosne i Hercegovine. Osim toga knjiga je idealan poklon za prijatelje i poslovne partnere kojima se želi pokazati sva ljepota koja krasi ovu malu zemlju na Balkanu. Kvalitet knjige su prepoznali i brojni čitaoci na Amazon.de, tako da ova knjiga trenutno ima najbolje ocjene i preporuke od svih knjiga vezanih za Bosnu i Hercegovinu.
 

Zašto je Bosna i Hercegovina privlačna turistička destinacija?

Bosna i Hercegovina je jedna mala zemlja, ali ona nudi mnogo: bistre i hirovite rijeke pogodne za rafting i ribolov, prostrane planine privlačne za planinare i pogodne za razne zimske sportove, brojne pećine, gradove i razne lokacije sa mnogim kulturno-historijskim spomenicima nastalim pod uticajima ilirske, rimske, vizantijske, osmanske, austro-ugarske i slavenske kulture, kao i bogat kulturno-društveni život.
Jedinstvenu turističku ponudu Bosne i Hercegovine prepoznali su u zadnje vrijeme i brojni portali i bloggeri koji ovu zemlju svrstavaju u top destinacije koje treba posjetiti ove godine.

 

Svih pet izdanja knjige BOSNA I HERCEGOVINA
 

Kako je knjiga nastala?

Ideja za knjigu je nastala sasvim slučajno. Fasciniran ljepotom zemlje, svoje sam odmore redovno provodio u Bosni i Hercegovini, obilazeći poznate i nepoznate turističke destinacije. Od najboljih fotografija nastalih do 2010. godine nastao je foto album u obliku knjige. Album je izazvao veliko interesovanje, prvenstveno zbog lijepih fotografija prirode. Iz želje da i drugi upoznaju ljepšu stranu Bosne i Hercegovine, odlučio sam se upusti u avanturu objave knjige u vlastitoj režiji.
Već sljedeće godine koristim cijeli godišnji odmor za obilazak dodatnih destinacija i objavljujem prvu knjigu nekomercijanog karaktera pod nazivom "23 nezaboravna dana u Bosni i Hercegovini". Knjiga je bila dvojezična na engleskom i bosanskom jeziku i bila je odlična vizitkarta za dalju suradnju sa brojnim turističkim radnicima širom Bosne i Hercegovine. To je bio motiv da sa boljom foto opremom obiđem dodatne turističke destinacije i da tekstualno upotpunim opise, a sve u cilju da čitalac dobije dovoljno informacija kako bi unaprijed mogao steći sliku u ukupnoj turističkoj ponudi Bosne i Hercegovine.
U maju 2014. godine izlazi prvo izdanje knjige "Dođi, vidi, pričaj dalje BOSNA I HERCEGOVINA" i to odmah na četiri jezika, tj. engleskom, njemačkom, bosanskom i turskom. Knjiga je bila veoma dobro prihvaćena od samog početka prvenstveno kod turista i bosanaca i hercegovaca koji žive širom svijeta. Knjiga se ubrzo našla na policama više knjižara u centru Beča, a zahvaljujući kvaliteti i orginalnosti, ubrzo je ušla i u ponudu jednog velikog njemačkog distributera knjiga. To je rezultovalo da knjiga bude u ponudi Amazon portala u Evropi, u Americi i u Japanu, svih većih knjižara na njemačkom govornom području, kao i brojnih online portala.
Nakon nepunih 12 mjeseci, tj. polovinom 2015. godine, dolazi do objave drugog izdanja na njemačkom i bosanskom jeziku, kao i do prvog izdanja na italijanskom jeziku.
Za mene, kao autora i izdavača, ovo predstavlja ogroman uspjeh. Naravno iza svega stoji i ogroman trud i puno uloženih sati rada: prvo pri odabiru destinacija, zatim obilasku i fotografisanju lokacija, pisanju teksta, odabiru najboljih fotografija, slaganju layouta, crtanju pratećih karata, osmišljavanju web stranice, radu na promociji, i još puno toga.