Dođi, vidi, pričaj dalje BOSNA I HERCEGOVINA   Kupite knjigu preko Amazon.de

PRATI NA:

Facebook YouTube Twitter Instagram Google+

Podijeli:

UVID U KNJIGU:

Turistički vodič: Dođi, vidi, pričaj dalje BOSNA I HERCEGOVINA - 30 nezaboravnih dana
Novo dopunjeno izdanje
30.11.2017.
Novo dopunjeno izdanje
Polovinom novembra štampano je novo ...
Učešće na sajmu Buch Wien 2017
18.10.2017.
Učešće na sajmu Buch Wien 2017
        Na ...
Uskoro i izdanje na českom jeziku
09.10.2017.
Uskoro i izdanje na českom jeziku
Sredinom mjeseca novembra 2017. godine iz ...
150 turističkih destinacija u BiH
05.04.2017.
150 turističkih destinacija u BiH
Knjiga "Dođi, vidi, pričaj dalje ...
Interesantni muzeji u Bosni i Hercegovini
03.07.2016.
Interesantni muzeji u Bosni i Hercegovini
Zemaljski muzej Bosne i ...
Malo drugačije slike Mostara
16.05.2016.
Malo drugačije slike Mostara
Stari most u Mostaru - vječita ...
Pet lokacija koje će vas očarati u Bosni i Hercegovini
27.04.2016.
Pet lokacija koje će vas očarati u Bosni i Hercegovini
Rijeka Semešnica Semešnica, ...
Top 10 turističkih destinacija i aktivnosti u Bosni i Hercegovini
19.04.2016.
Top 10 turističkih destinacija i aktivnosti u Bosni i Hercegovini
1) Grad Mostar Mostar je grad je prelijepe ...

Promocija knjige u EU Info Centru u Sarajevu

21.08.2014.

Predstavljeni najljepši predjeli BiH kroz fotografiju i riječ

U prostorijama EU info centra u Sarajevu jučer je upriličena promocija fotomonografije Bosne i Hercegovine pod nazivom „DoÄ‘i, vidi, pričaj dalje – BOSNA i HERCEGOVINA- 30 nezaboravnih destinacija“ autora Amela Salihbašića. Pored toga predstavljena je izložba fotografija prirodnih ljepota BiH renomiranog fotografa Munevera Salihovića. Recenzent knjige Tim Clancy stručnjak za eko-turizam i okoliš prisutnima je predstavio pojedine odlomke iz knjige.

Amel Salihbašić fotografijom se počeo baviti kroz svoja brojna putovanja. Zbog svoje fascinacije ljepotom Bosne i Hercegovine i želje da i drugi upoznaju njenu ljepšu stranu odlučio je objaviti ovu knjigu. 

„Ova knjiga nastala je iz želje da se prikaže na najbolji način, kroz fotografije, dio prirodne i kulturne raznolikosti Bosne i Hercegovine. Podijeljena je na trideset poglavlja od kojih su dva posvećena gradovima Mostaru i Sarajevu, a preostalih dvadeset i osam ostalim područjima širom BiH“ izjavio je autor fotomonografije Amel Salihbašić.

Munever Salihović ljubav prema fotografiji je otkrio još u ranoj mladosti. MeÄ‘u njegovim ostvarenjima mogu se pronaći fotografije iz svakodnevnog života običnog čovjeka, tradicionalne bosanske arhitekture, kulturno – istorijskih spomenika, a naročito prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine.

„Sa svakom novom fotografijom bliži sam svom cilju, a to je ostaviti trag, pokazati ono što je mnogima nevidljivo i pokrenuti društvo ka pozitivnim promjenama“ izjavio je fotograf Munever Salihović.

Turizam je jedan od vodećih generatora ekonomskog rasta i zapošljavanja u Evropskoj uniji i osigurava 1.8 miliona radnih mjesta.

„EU podržava turizam kao jedan od ključnih konkuretnih sektora u Bosni i Hercegovini, sa ciljem stavljanja bosanskohercegovačkih potencijala u funkciju usklaÄ‘ivanja sa takvim trendovima, tim više jer BiH posjeduje jedinstvene potencijale za održiv razvoj turizma, ali i za društveni prosperitet bosanskohercegovačkog društva“, izjavila je Maja Došenović, program menadžer Delegacije Evropske unije u BiH.

Izložba će biti otvorena za javnost u prostorijama EU info centra od 21. augusta do 01. septembra, od ponedeljka do četvrtka od 09:00 do 17:30 sati i petkom od 09:00 do 16:30.
 

(www.europa.ba)