Dođi, vidi, pričaj dalje BOSNA I HERCEGOVINA   Kupite knjigu preko Amazon.de
Turistički vodič: Dođi, vidi, pričaj dalje BOSNA I HERCEGOVINA - 30 nezaboravnih dana
FACEBOOK
OBJAVLJENA IZDANJA

engleski:
Come, Enjoy, Pass It On
BOSNIA AND HERZEGOVINA
30 Unforgettable Days
ISBN: 978-3950378573

 

njemački:
Komm, entdecke, erzähle weiter
BOSNIEN UND HERZEGOWINA
30 unvergessliche Tage
ISBN: 978-3950378566

 

bosanski:
Dođi, vidi, pričaj dalje
BOSNA I HERCEGOVINA
30 nezaboravnih dana
ISBN: 978-3950378504

 

italijanski:
Vieni, divertiti e racconta
BOSNIA ED ERZEGOVINA
30 destinazioni indimenticabili
ISBN: 978-3950378542

 

turski:
Uzataki
KomÅŸu
BOSNA HERSEK
30 unutulmay destinasyon
ISBN: 978-3950378535

Mišljenja o knjizi  BOSNA I HERCEGOVINA

Fotomografija "DoÄ‘i, vidi, pričaj dalje BOSNA I HERCEGOVINA 30 nezaboravnih destinacija", svakim danom privlači sve više pažnje, kako kod turista koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu, tako i kod graÄ‘ana Bosne i Hercegovine.

Knjiga je objavljena na: bosanskom, engleskom, italijanskom, njemačkom i turskom jeziku, što doprinosi njenoj popularnosti.

 Pet jezika

 

Evo šta o ovoj knjizi kažu istaknuti turistički radnici u Bosni i Hercegovini:

 

Tadžudin Muslibegović, Nacionalni spomenik 'Muslibegovića kuća'

Vjerovao sam da poznajem sve ljepote Bosne i Hercegovine, ali gledajući fotografije gosp. Salihbašića uvjerio sam se da nisam bio u pravu. Ova knjiga fotografija prezentira na sažet način sve prirodne ljepote BIH i njene raznolikosti u historijskom i kulturnom aspektu koje je čine tako posebnom i vrijednom za posjetiti. Vjerujem da će knjiga doprinijeti afirmaciji BIH i njenom boljem upoznavanju.
www.muslibegovichouse.com - (The top 10 Insiders' Select properties in 2010 by expedia.com)

  

Almira Grčić, Vlasnica turističke agencije Almira - Mostar

Knjiga u slici i riječi gos. Salihbašića predstavlja samo ulazak u prelijepu zemlju Bosnu i Hrecegovinu.Svaki list knjige otkriva novi grad, planinu, rijeku, ljude ,kulturu , historiju,... našu Bosnu i Hercegovinu.A kada doÄ‘ete i osjetite šaroliko bogatstvo svakog kraja, ostati ćete zadivljeni i pričati ćete svojim prijateljima da je i oni upoznaju. Baš kao što knjiga nosi naslov:DoÄ‘i, vidi, pričaj dalje ...
www.almira-travel.ba

  

Kasim Džajić, Vlasnik agencije Neretva Rafting - Konjic

Ovo je jedna od knjiga kojom autor uspijeva izazvati iskrene emocije. Profesionalne, privlačne i zapanjujuće fotografije, koje su upotpunjene korisnim tekstovima, postaju odlična vodilja za novu avanturu. Već sam znao da je Bosna i Hercegovina prelijepa i jedinstvena no Amel je pokazao mnogo više od toga kroz ovih 30 destinacija te je zainteresirao mene, Hercegovca, da krenem u istraživanje. Bilo da tražite informaciju više o prirodnim ljepotama, tradiciji, kulturi, narodu ili atrakcijama Bosne i Hercegovine budite uvjereni da je ova knjiga odličan način da do tih informacija doÄ‘ete.
www.neretvarafting.ba

  

Adnan Kaljanac, Vlasnik turističke aencije M97 Tours - Sarajevo

Amel je svima nama, turističkim radnicima, dao alat u ruke, kako bi što lakše prezentirali potencijale i bogatstva prirode koje naša zemlja nudi.Imperativ našeg posla je na dovoÄ‘enju stranaca u BiH, ova knjiga je najlakši način da se potencijalnom turisti "baci mamac" i da posjeti našu zemlju.
www.m97tours.com

 

Edin Pandur, Umjetnik u bakru - Mostar

Zemlja sa ovakvim prirodnim ljepotama, pitoresknim lokacijama, neviÄ‘enim pejsažima, mješavinom kultura i umješnih neimara, zaslužuje prezentaciju kakva je zaokružena u nadahnutoj publikaciji Bosna i Hercegovina - 30 nezaboravnih destinacija. Ona je namijenjena svima onima koji traže nešto više od običnog turističkog toura (obilaska), koji u pravilu stvara samo površnu sliku o destinaciji u kojoj se nalazite. Ovo nije samo Stari most, BašÄaršija ili MeÄ‘ugorje, već otkriće skrivenih dragulja - tradicije, običaja, kulture i veličanstvenih okusa, koji će oduševiti svakog putnika u nepoznato.
Spremite se u avanturu zvanu Bosna i Hercegovina. Come, enjoy,Pass It On

www.artstudiopandur.com

 

Sanjin Bubalo, direktor agencije "Visit Konjic" - Konjic

U vremenu kada Bosna i Hercegovina biva prepoznata kao svjetska turistička destinacija, mišljenja sam da ova publikacija je veliki doprinos tome. Jednostavna i kvalitetna prezentacija kulturnih i prirodnih dobara BiH kroz fotografiju i riječ najbolji je put do budućih turista.
www.visitkonjic.com

 

Munira Džabija, Urednica TV emisije " Baštine Bosne i Hercegovine " - Sarajevo

Knjiga "Dodji, vidi, pričaj dalje" me oduševila na prvi i na drugi pogled. Autor nas slikom i pisanom riječi vodi kroz Bosnu i Hercegovinu na jedan poseban način. Svaka destinacija je priča za sebe. Uz mnoštvo bogatih i kvalitetnih fotografija, karta koja nas upućuje da lakše dodjemo do željenog mjesta, priča kojom je protkano historijsko i kulturno naslijedje tog mjesta ne ostavljaju ravnodušnim niti jednog čitoca ove bogate knjige. Dok čitate i gledate fotografije osjećate ljubav autora koji je dao sebe u potpunosti sa željom da svaki čitalac osjeti ljubav i posebnost naše lijepe Bosne i Hercegovine. Knjiga koju bi trebao imati svaki bh gradjanin u svojoj biblioteci, knjiga koju možemo bez stida, sa ponosom pokloniti i najvećim svjetskim liderima. Knjiga uz koju se trebamo osjećti ponosnim i od srca možemo reći OVO JE NAŠA ZEMLJA, OVO JE NAŠA BOSNA I HERCEGOVINA.
Na kraju mogu samo da poželim puno sreće i uspjeha nažem Amelu uz želju da izda još puno novih naslova koji će nas odvesti u bajkoviti svijet zvani Bosna i Hercegovina. Jer nakon pogledane i pročitane knjige vidjet će mnogi da je BiH zemlja iz bajke. Sretno u budućem radu. Po ovoj knjizi uskoro će biti snimane i TV Emisije Baštine Bosne i Hercegovine jer je autor ove knjige na takav način opisao slikom i riječi da poželimo da i mi na neki način damo svoj dorinos i prodjemo video zapisom neke od ovih destinacija.

Istinatv-Baštine-Bosne-i-Hercegovine